System Innovation România, compania care implementează SAP Business One în România și Sud-Estul Europei, considera că sistemele ERP devin tot mai bogate în funcţionalităţi pentru a face fața economiei digitale. Caietele de sarcini actuale solicită ca ERP-ul să gestioneze întreaga activitate a unei companii, de la financiar și relații cu clienții, până la stocuri și e-commerce. De asemenea, clienții doresc să poată alege cel mai potrivit mod de utilizare și plată pentru aceste soluții: licențe sau abonament.
Pentru SAP Business One, 2015 este un an de referință, SAP adăugând în soluție elemente de Business Intelligence, Cloud, Big Data şi Mobilitate, care în combinație cu cele peste 550 de add-on-uri disponibile, acoperă cele mai diverse scenarii de utilizare. Noile tehnologii şi versiuni au împins limitele de scalabilitate tot mai sus: implementări cu peste 400 de utilizatori, business analytics în timp real cu SAP Hana, platformă unică ERP, BI, Mobile etc, iar la funcţionalităţi au adăugat inclusiv integrare cu Windows și Office, ceea ce permite copierea datelor direct din Excel în SAP, export de analize în Excel, utilizarea facilitaţilor Outlook din SAP etc.
Ciprian Condur, Business Development Manager System Innovation România.
„Am fost invitaţi recent la Conferinţa anuală a partenerilor SAP Business One din Europa Centrală şi de Est unde au fost prezentate principalele direcţii de dezvoltare ale soluţiei. Am fost surprinşi de amploarea planurilor pe care SAP le are pentru Business One și de ritmul în care soluţia se dezvoltă. SAP Business One depăşeşte limitele unui ERP pentru IMM-uri și devine o platformă de management. Noile versiuni ale aplicaţiei aduc noutăţi deosebite în plan tehnologic şi funcţional, ceea ce permite atât acoperirea unor procese de business complexe cât şi scalabilitatea implementărilor. Ecosistemul de parteneri completează această reţetă de succes, oferind clienţilor soluții personalizate pentru orice industrie. Fie că vorbim de producţie, distribuţie sau servicii profesionale, SAP Business One poate susţine activităţile integrate ale clienților oferind stabilitate şi posibilitatea de creştere practic nelimitată a afacerii,” consideră Ciprian Condur, Business Development Manager System Innovation România.
Un alt element care favorizează dezvoltarea SAP Business One este comunitatea de parteneri,,care permite un schimb intens de experientă la nivel de cunoștințe tehnice și de business şi generează un nivel ridicat de calitate a proiectelor. Totodată, asigură companiilor cu prezenţa în mai multe ţări sau regiuni asistență la implementare din partea partenerilor locali. Evenimente precum Conferinţa anuală a partenerilor SAP Business One din Europa Centrală şi de Est au ca obiectiv consolidarea relațiilor de afaceri dintre partenerii SAP Business One şi însuşirea celor mai bune practici de implementare.
La nivel global, peste 46.000 de companii îşi bazează activitatea cotidiană pe SAP Business One. Implementată în 120 de țări cu 27 de localizări la nivel de legislație și interfață lingvistică, soluția poate fi personalizată cu peste 550 de add-on-uri specifice și implementată într-un interval mediu de două până la patru luni.