Setari si actualizari recomandate pentru utilizatori

Laptopul este azi o unealta indispensabila pentru munca, pentru invatat si, bineinteles, pentru relaxare. Tot mai multe device-uri de acest tip sunt folosite pentru vizionarea filmelor, pentru jocuri sau pentru diverse alte activitati, datorita tehnologiilor tot mai avansate, care sunt incorporate in ele.

In ciuda faptului ca laptopul este nou, si acesta iti poate da o multime de batai de cap daca nu este configurat corect inca de la inceput. Acelasi lucru se poate intampla si dupa ce ai facut un upgrade major de hardware si device-ul tau este ca si cum abia ar fi iesit din fabrica. Cu o configurarea corecta, componentele laptopului tau vor functiona in parametrii normali, fara erori si iti vor oferi o experienta fara cusur.

In acest articol vei afla ce setari trebuie sa faci pentru configurarea laptopului, astfel incat sa te bucuri de un device performant. Desigur, daca nu esti sigur ca stii sa faci aceste operatiuni singur, poti apela oricand la un service care ofera servicii de reparatii pentru laptopuri, unde profesionistii iti vor pune device-ul in functiune in cel mai scurt timp.

Cuprins

1. Configurarea unui laptop nou din punct de vedere al software-ului

Fie ca ai cumparat laptopul de la un magazin fizic, fie ca l-ai achizitionat dintr-unul online, este posibil ca acesta sa fi stat in depozit cateva luni bune sau mai mult, de aceea unul dintre primele lucruri pe care le ai de facut dupa ce ai desigilat cutia si ai conectat device-ul la o sursa de curent electric este sa incepi instalarea sistemului de operare.

Chiar daca are un sistem de operare inclus, tot este recomandat sa procedezi la descarcarea si la instalarea unor eventuale update-uri. Acestea au rolul de a aduce imbunatatiri soft-ului si de a-ti securiza laptopul.

Pentru a verifica daca sunt disponibile actualizari ale sistemului de operare ar trebui sa urmezi acesti pasi:

Daca ai un laptop cu Windows, mergi la Setari – Update & Security si apasa pe Check for Updates. Sistemul de operare va descarca ceea ce ai nevoie si va actualiza soft-ul.

In cazul unui Mac, ar trebui sa intri in meniul Apple, din partea de sus, in stanga si sa alegi System Preferences – Software Update.

Laptopurile bazate pe Linux nu prea au nevoie de actualizari de securitate, acestea fiind unele dintre cele mai sigure sisteme de operare. Totusi, update-urile sunt importante, deoarece pot aduce imbunatatiri. In functie de versiunea pe care o folosesti, trebuie sa cauti un update specific, care poate fi diferit de la o editie la alta.

In ceea ce priveste laptopurile cu Chrome OS, actualizarile se fac in background, fara a fi nevoie de interventia ta. Atat timp cat ai acess la Internet, sistemul verifica si descarca singur tot ceea ce are nevoie. Tu trebuie doar sa dai un restart si asta e tot.

In afara de aceste aspecte, trebuie sa te asiguri ca ai si un program antivirus bun, pentru a evita eventualele probleme cauzate de virusii informatici sau de soft-urile de inselaciune informatica, asa numitele phishings.

Windows are propriul sistem antivirus, care este inclus in soft-ul de operare, un program destul de bun pentru utilizatorul obisnuit. Desigur, poti folosi ai alte tool-uri de securitate mult mai avansate decat acesta.

Laptopurile dotate cu Mac OS sau cu Linux nu beneficiaza de programe antivirus incorporate, insa, daca esti putin atent la site-urile pe care intri si la descarcarile pe care le faci, vei evita cu siguranta problemele cauzate de virusi. Evident, poti downloada aplicatii suplimentare de securitate, potrivite pentru aceste sisteme de operare.

In cazul laptopurilor cu soft de operare Chrome OS, acestea au propriile tool-uri de lupta impotriva altor programe potential periculoase, asa ca nu mai trebuie sa te ocupi de acest aspect.

Deoarece laptopurile sunt concepute pentru portabilitate, maximizarea duratei de viata a bateriei ar trebui sa fie o prioritate inca de la inceput. Cateva setari simple pot avea efecte benefice pe termen lung, asigurand buna functionare a device-urilor dupa o incarcare completa.

Cel mai la indemana lucru pe care il poti face este sa reduci luminozitatea ecranului. Display-ul este una dintre componentele laptopului esentiale pentru o functionare optima.

Atentie insa! Daca alegi un display de laptop prea intunecat, acest lucru ti-ar putea obosi ochii, asa ca testeaza cateva variante intermediare, pentru a o gasi pe cea potrivita pentru tine.

La laptopurile cu Windows poti face aceste setari in Settings – Power & Sleep – Additional Power Settings. In cazul celor cu Mac OS, le poti face din sectiunea System Preferences – Energy Saver.

Pentru a reduce consumul bateriei, atunci cand nu ai o sursa de energie la indemana pentru a conecta incarcatorul laptopului, ai mai putea incerca, daca ai posibilitatea, sa eviti folosirea aplicatiilor care consuma multe resurse. Testele au aratat ca browserul Chrome, de exemplu, solicita foarte mult bateria, asa ca ai putea alege o alta varianta, precum Safari, Edge, Opera sau Firefox.

2. Configurari pentru un laptop utilizat frecvent

Laptopurile sunt mai predispuse la incalzire decat alte echipamente IT, din cauza carcasei mici, in care sunt incorporate toate componentele interne. Spre deosebire de computerele desktop, care au spatiu suficient pentru recircularea aerului, device-urile mobile realizeaza cu dificultate aerisirea interna.

Acest aspect, care tine de fiecare model de laptop in parte, poate duce la supraincalzire, datorita prafului care se acumuleaza in interior si obtureaza adesea fantele de aerisire. Fenomenul poate duce chiar la avarierea procesorului sau cel putin il poate face sa functioneze mult sub capacitatea reala, iar tu vei observa o incetinire a vitezei cu care sunt deschise programele sau executate comenzile.

Caldura excesiva poate afecta si unitatea de stocare, fie ea HDD sau SSD, astfel ca acestea vor avea o durata de viata mai scurta. Bateria laptopului se va consuma, de asemenea, mai repede, deoarece va furniza energie suplimentara catre ventilatoarele interne si catre componentele suprasolicitate.

Iata ce masuri poti lua pentru a preveni toate aceste probleme:

Foloseste un suport de laptop cu ventilator, care va suplimenta fluxul de aer proaspat trimis prin fantele de aerisire.

Pe cat posibil, nu lasa laptopul pe covor, pe pat, pe canapele sau pe perne si nici pe genunchi. Cand lucrezi cu el, aseaza-l intotdeauna pe o suprafata plana, dura si curata, pentru a evita depunerea prafului in interior.

Programeaza-ti sesiuni de curatare a device-ului, atat la exterior, cat si la interior si respecta acest program. Eventual, daca nu te pricepi la demontat si montat componente, poti apela la o firma specializata, care ofera servicii de curatare pentru laptopuri.

Schimba componentele laptopului care dau semne de uzura, in special bateria si incarcatorul.

In concluzie, configurararea laptopului nu este o sarcina prea complicata daca urmezi anumiti pasi si stii cum sa faci setarile potrivite. In acelasi timp, amenajarea corecta a spatiului de lucru si stabilirea unui program de mentenanta regulata a echipamentului tau ii vor prelungi device-ului durata de viata si ii vor asigura o functionare optima.

Sursa foto:

Recomandă prietenilor!

Răspuns rapid: Cum comut între sistemele de operare Windows?

Cum comut între două sisteme de operare?

Comutați între sistemele dvs. de operare instalate prin repornind computerul și selectând sistemul de operare instalat pe care doriți să îl utilizați. Dacă aveți mai multe sisteme de operare instalate, ar trebui să vedeți un meniu când porniți computerul.

Cum schimb sistemul de operare pe computerul meu?

Deschis Windows Update făcând clic pe butonul Start din colțul din stânga jos. În caseta de căutare, tastați Actualizare, apoi, în lista de rezultate, faceți clic pe Windows Update sau Verificați actualizări. Faceți clic pe butonul Căutați actualizări și apoi așteptați până când Windows caută cele mai recente actualizări pentru computerul dvs.

Pot avea 2 sisteme de operare pe computer?

da, cel mai probabil. Majoritatea computerelor pot fi configurate să ruleze mai mult de un sistem de operare. Windows, macOS și Linux (sau mai multe copii ale fiecăruia) pot coexista în mod fericit pe un singur computer fizic.

Cum îmi aleg sistemul de operare la pornire?

Pentru a alege sistemul de operare implicit în Configurația sistemului (msconfig)

Apăsați tastele Win + R pentru a deschide dialogul Run, tastați msconfig în Run și faceți clic/atingeți OK pentru a deschide System Configuration. Faceți clic/atingeți pe fila Boot, selectați sistemul de operare (ex: Windows 10) pe care îl doriți ca „OS implicit”, faceți clic/atingeți Setați ca implicit și faceți clic/atingeți OK. (

Cum comut între sistemele de operare în Windows 10?

De ce am nevoie pentru a porni dual Windows?

Instalați un hard disk nou sau creați o nouă partiție pe cea existentă folosind utilitarul Windows Disk Management. Conectați stick-ul USB care conține noua versiune de Windows, apoi reporniți computerul. Instalați Windows 10, asigurându-vă că selectați opțiunea Personalizat.

Cum pornesc de pe o altă unitate?

Din Windows, țineți apăsat butonul Tasta Shift și faceți clic pe opțiunea „Repornire” din meniul Start sau pe ecranul de conectare. PC-ul va reporni în meniul de opțiuni de pornire. Selectați opțiunea „Utilizați un dispozitiv” de pe acest ecran și puteți alege un dispozitiv de pe care doriți să porniți, cum ar fi o unitate USB, DVD sau pornire în rețea.

Se poate schimba sistemul de operare?

Schimbarea unui sistem de operare nu mai necesită ajutorul unor tehnicieni instruiți. Sistemele de operare sunt strâns legate de hardware-ul pe care sunt instalate. Schimbarea sistemului de operare este de obicei automatizată printr-un disc bootabil, dar uneori poate necesita schimbări la hard disk.

Care este costul sistemului de operare Windows 10?

Puteți alege dintre trei versiuni ale sistemului de operare Windows 10. Windows 10 Casa costă 139 USD și este potrivit pentru un computer de acasă sau pentru jocuri. Windows 10 Pro costă 199,99 USD și este potrivit pentru companii sau întreprinderi mari.

Cum instalez un nou sistem de operare pe laptopul meu?

Porniți de pe discul de instalare.

Tastele de configurare comune includ F2, F10, F12 și Del/Delete. Odată ce vă aflați în meniul Setup, navigați la secțiunea Boot. Setați unitatea DVD/CD ca primul dispozitiv de pornire. … După ce ați selectat unitatea corectă, salvați modificările și ieșiți din Configurare. Computerul se va reporni.

Dual boot încetinește laptopul?

In esenta, pornirea duală va încetini computerul sau laptopul. În timp ce un sistem de operare Linux poate folosi hardware-ul în general mai eficient, ca sistem de operare secundar este dezavantajat.

Pot avea Windows și Linux același computer?

Da, puteți instala ambele sisteme de operare pe computer. … Procesul de instalare Linux, în majoritatea circumstanțelor, lasă partiția Windows singură în timpul instalării. Instalarea Windows, totuși, va distruge informațiile lăsate de încărcătoare și, prin urmare, nu ar trebui să fie instalate în al doilea rând.

Poți avea un dual boot cu Windows 10?

Configurați un sistem de pornire dublă Windows 10. Dual boot este o configurație în care puteți avea două sau mai multe sisteme de operare instalate pe computer. Dacă preferați să nu înlocuiți versiunea actuală de Windows cu Windows 10, puteți configura o configurație dual boot.

Cum dezactivez alege sistemul de operare?

Urmați acești pași:

Faceți clic pe Start. Tastați msconfig în caseta de căutare sau deschideți Run. Accesați Boot. Selectați în ce versiune de Windows doriți să porniți direct. Apăsați Setare ca implicit. Puteți șterge versiunea anterioară selectând-o și apoi făcând clic pe Ștergere. Faceți clic pe Aplicare. Faceți clic pe OK.

Ce sistem de operare este cel mai bun pentru mine?

Cele mai bune 10 sisteme de operare pentru laptopuri și computere [2021 LIST]

Comparația celor mai bune sisteme de operare.

#1) MS-Windows.

#2) Ubuntu.

#3) Mac OS.

#4) Fedora.

#5) Solaris.

#6) BSD gratuit.

#7) Sistemul de operare Chrome.

De ce îmi cere Windows să aleg un sistem de operare?

La pornire, Windows vă poate oferi mai multe sisteme de operare din care să alegeți. Acest lucru se poate întâmpla deoarece ați folosit anterior mai multe sisteme de operare sau din cauza unei greșeli în timpul unei actualizări a sistemului de operare.

Dupa ce criterii aleg un laptop bun?

în 25 Iunie 2018 | kiatres56 a răspuns:

Sper ca ajuta

Am avut foarte multe cerințe de la persoane care se duc la facultate si au nevoie de un laptop de gaming sau un laptop pentru editare video, chiar un laptop decent in care sa ruleze masini virtuale sau poate sa programeze în liniște. Fiecare, pana la urma, alege ce va face cu laptopul pe care urmează sa si-l achiziționeze.

Chiar daca au aparut destul de multe articole referitoare la alegerea unui laptop, eu cred ca intotdeauna este loc de mai bine. Mai ale ca tehnologia evolueaza din ce in ce mai mult, acum chiar se pune in discutie tehnologia 4k. Sigur, la noi va mai dura un pic pana se va pune in aplicare aceasta rezolutie. Insa, daca ne gandim bine, Macbook-urile au o rezolutie destul de mare pentru un portabil.

Cum aleg un laptop de calitate?

E o intreaga bataie de cap sa iti alegi un laptop bun. Inainte de toate trebuie sa iti stabilesti bugetul, sa fii pregatit sa suplimentezi bugetul la nevoie, pentru ca nu iti cumperi laptop in fiecare zi, iar pe acesta greu il imbunatatesti. Posibilitatile de upgrade pentru un laptop sunt minime: schimbi un hard, adaugi o memorie RAM si… il cureti de praf. Orice alta modificare se face cu pistolul de lipit si eu nu recomand lucrul

La ce trebuie sa ma uit in momentul in care aleg un laptop?

Din punctul meu de vedere, in alegerea unui laptop trebuie sa ne uitam la:

design (display, tastatura iluminata, tastatura numerica)

materialul din care este realizat

procesor

placa video

autonomie baterie

brand

Pe planul doi am lasat special HDD-ul si RAM-ul. Oricand recomand un SSD in locul unui hard normal, iar inca o placuta de RAM se poate adauga oricand, fara nicio problema de pierdere a garantiei. Producatorii le-au pus intr-un locas separat, tocmai pentru ca oamenii sa faca upgrade fara a intampina nicio greutate.

Alegere laptop pentru jocuri

Multe persoane aleg sa se joace de pe laptop. Am dezvoltat un articol dedicat acestora aici. Nu are rost sa ma repet, asa ca daca sunteti nevoiti sa luati un laptop pentru jocuri, incercati sa va uitati la un laptop echilibrat. In jocuri, cel mai mult conteaza placa video, asa ca va recomand sa achizitionati un laptop cu un procesor mai slabut, dar cu o placa video buna.

Laptopurile cu procesoare I7 Broadwell si placa video integrata chiar nu ajuta la nimic, o sa va puteti juca titluri cu 2, 3 generatii in urma. In cazul in care aveti buget mare, puteti sta fara grija, alegeti ceva echilibrat.

Alegere laptop pentru editare video

Daca vorbim de editare video, va trebui sa alegem ceva si cu placa video buna, dar si procesor ok. In plus, daca facem editare video sau foto la nivel profesionist, trebuie sa ne indreptam si spre un display de calitate, chiar o rezolutie FULL HD pentru display.

Alegere laptop pentru filme

Aproape toate laptopurile din zilele noastre au inceput sa fie capabile sa redea filme destul de ok. Trebuie sa ne uitam la cele care au display de calitate, daca se poate unul cu panou IPS sau un AMOLED de calitate.laptop-de-calitate

Alegere laptop pentru birou

Dacă dorim un laptop pentru birou trebuie să analizăm mai multe lucruri. Pe de-o parte putem avea nevoie de un laptop cu porturi de conectivitate compatibile(prezentări), pe de altă parte este posibil să avem nevoie de un laptop mai ușor, poate unul convertibil, cu touchscreen și care să fie cât mai mic. Pot fi două variante: cei care se deplasează mult au nevoie de o baterie mai bună, cei care îl folosesc la birou… îl pot alimenta direct, iar aceasta nu va fi o problemă.

Ce laptop sa aleg? Care este cel mai bun model?

Sunt foarte multe branduri pe piata. Alegerea unui laptop este un lucru dificil, insa eu sunt de parere ca, cu un pic de atentie se poate alege un model bun. Eu am incredere in brandurile urmatoare:

Acer

ASUS

DELL

Toshiba

Lenovo

HP

MSI

Toate dintre cele de mai sus au modele proaste, dar si modele bune. Se spune, de obicei, ca pretul face piata. Daca dai 2000 de lei pe un laptop, face 2000 de lei, daca iei ceva mai profi, o sa fie si mai stabil, mai de calitate. Oricum ar fi, aveti "ocazia" sa nimeriti un model prost in orice situatie. Un coleg, recent, si-a luat un laptop de 4800 de lei, laptop Asus N550JK, iar la o saptamana i s-a stricat display-ul.

A rezolvat foarte usor pentru ca i-a dat retur si i-au returnat banii, dar daca ar fi luat din magazin? Ajungea in service, ca mai apoi sa primeasca un produs reparat, poate cu o spaga mica sa ii dea altul nou. Tocmai de aceea recomand sa achizitionati de la magazinele online pentru a beneficia de legea contractelor la distanta despre care am mai discutat aici.

Sfaturi de achizitie privind componentele

Multi uita sa isi aleaga produsul pentru ei, acestia se uita direct la partea tehnica, dar nu si la fiabilitate sau la procentul de retur. Eu aleg un laptop in functie de design, apoi in functie de dimensiuni si mai apoi alegem partea tehnica.

Display

display laptop

comparație între display-urile de laptop

Este dificil sa te orientezi spre un laptop cu display bun in Romania pentru ca sunt putine magazine care iti ofera informatii referitoare la acesta. Va recomand sa luati un display mat, daca se poate cu panou IPS sau unul cu unghi de vizibilitate bun.

Momentan, cele mai multe laptopuri au display de 15.6, asa ca va recomand display-ul standard pentru a avea cel mai bun pret. Un laptop de 17.3 sau de 14 inseamna productie mai mica, implicit costuri mai mari pentru realizarea lor. Cele mai bune laptopuri raport calitate pret sunt cele de 15.6.

Rezolutia este de 1366×768 sau de 1600×900 pentru laptopurile de 17.3′. Tendintele sunt de trecere catre Full HD, asa ca este bine sa va indreptati spre unul cu rezolutie 1920×1080. Un display de calitate are nevoie si de o baterie mai buna. Analizati si lucrul acesta inainte de achizitie.

Intre timp se incearca trecerea catre UHD. Este o adaptare a tehnologiei 4k, dar inca este prematur sa discutam despre aceasta. Jocuri nu exista, filme nu exista, laptopurile nu fac fata inca din punct de vedere hardware cerintelor. Jocurile sunt fortate sa scaleze la rezolutie 4k si inca nu este ok. Si discutam de laptopuri de 6-7000 de lei.

Sigur ca tehnologia va avansa, dar momentan nu merita atentia. Eu recomand sa luati acele modele cu configuratie destinata 4k, dar cu ecran FULL HD, eventual unul de calitate.

Configuratia laptopului

De cele mai multe ori, pentru laptopurile de buget avem o componenta buna si una mai slaba. Adica in buget de 2000 de lei vom gasi un laptop cu placa video buna sau unul cu procesor mai bun, dar niciodata producatorii nu vor face favoruri, ca sa ne ofere ieftin si bun.

Poate ca specificatiile va vor face cu ochiul, dar este posibil ca marketingul sa va insele, iar procesorul sa fie de generatie mai veche sau placa video sa aiba specificatii slabe.

În funcție de buget puteți alege un laptop cu un hardware mai performant sau mai puțin performant. Cele mai importante componente sunt:

procesorul

placa video

mediul de stocare(pe cât posibil să alegeți un SSD)

Restul componentelor ori nu se cunosc, ori nu sunt atât de importante. Mă refer la faptul că memoria RAM poate primi un upgrade ulterior sau chiar și dacă discutăm despre harduri. Pe acestea le putem schimba… ulterior.

Baterie

baterie laptop celule

bateria unui laptop HP

Acumulatorul laptopurilor devine si el tot mai mic, avand in vedere cererea pentru gadgeturi tot mai mici, mai subtiri. In paralel si gigantii Intel, AMD, nVIDIA incearca sa ofere placi video si procesoare cu consum mult mai mic de energie. Asa ca este posibil ca un laptop cu 4 celule de noua generatie sa ii tina bateria mai mult fata de unul de 6 celule, dar mai vechi. Luati in considerare si faptul ca cel mai mare consumator este placa video dedicata. Asadar, daca aceasta va porni, cu siguranta bateria se va consuma mult mai repede.

In aceeasi ordine de idei, o baterie este consumabila, magazinele oferta pana la 12 luni garantie pentru aceasta si… e cam greu de demonstrat ca "nu tine bateria". Dupa 2, 3 ani sigur nu va mai tine bateria ca la inceput.

Boxe

Deși nu este chiar un criteriu ce mă interesează direct, apreciez laptopurile care au un sistem de boxe foarte bine realizat. Unii au adăugat chiar și un mic subwoofer pentru ca sunetul să fie perfect.

Modelele premium au fidelitatea sunetului mult mai ok.

Dimensiuni și greutate

Sunt mai multe tipuri de laptopuri. Toate acestea sunt pe diferite dimensiuni. Dacă eu aleg un ultrabook cel mai probabil va fi foarte subțire, la fel și un laptop ULV, ce are componente foarte puțin consumatoare de energie, dar și mai puțin performante.

Dacă alegem un laptop de gaming acesta va fi mai mare. Are nevoie de putere mare, trebuie să poată producătorul să îi ofere o răcire adecvată.

Materialul din care este construit laptopul

Am observat, de multe ori, mai ales la modelele la prețuri reduse ca au o construcție proastă. Nu se mai investește în calitatea materialelor, ci în cantitate. Sigur, toată lumea vrea să fie cât mai ieftin, toată lumea dorește cifre, dar nimeni nu se orientează spre un material ok, un material care să nu lase urme, să nu se zgârie foarte repede.

Personal, nu suport modelele care sunt construite din material lucios, ce îți lasă urme de grăsime.

Pe piață avem următoarele:

plastic

aluminiu

Garanție extinsă

Sunt unele modele construite pentru a se strica exact când ies din garanție. Așadar, o garanție extinsă sau un laptop cu garanție tot mai mare este o alegere bună. De curând am observat că cei de la Toshiba au o campanie interesantă pentru returul gadgetului în primul an și primiți banii înapoi.

Laptopuri ieftine și de gaming? Unde găsim?

Este o contradicție între ieftin și laptop de calitate. Oricât am dori noi să alegem un laptop bun, nu întotdeauna se poate să alegem și calitatea. Tocmai de aceea trebuie să jonglăm, să găsim magazinul potrivit, să vedem care este cea mai bună ofertă pentru voi. Nu întotdeauna magazinele mari au și cele mai bune prețuri. De aceea suntem aici, să discutăm și să vedem ce opțiuni sunt.

Mai sunt multe lucruri de zis despre laptopuri, dar pentru asta trebuie sa comentati la articol. Daca aveti o nelamurire este bine sa intrebati, e posibil sa-mi fi scapat cateva detalii importante.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vă cumpăra laptopul dorit?

cumparaturi online

perioadă optimă pentru achiziția de laptopuri

Este greu să stăm departe de marketing-ul magazinelor. Perioadele de promoții sunt atent măsurate de magazine. Problemele sunt clasice și deja le știu cei mai mulți dintre oameni. Se scumpesc produsele înainte de campaniile de reduceri, iar apoi se trage o linie ce se dorește a fi o promoție. Câteodată este reală, câteodată nu este.

Cea mai bună perioadă pentru achiziția laptopului ar fi perioada verii. În acea perioadă se merge în vacanță, iar oamenii nu fac achiziții foarte mari.

În momentele acelea vom avea cele mai mici prețuri pentru laptopuri. Este o falsă idee cea prin care în decembrie sunt promoții. De fapt și de drept, în acea perioadă, toată lumea cumpără orice, fără să stea pe gânduri.

Laptop în rate. Unde ne legăm la cap?

Mereu am fost de părere că ratele trebuie să fie pe ultimul plan. Mai ales în condițiile de incertitudine de la noi din țară. Totuși, dacă aveți o siguranță puteți apela la rate. Am observat că au început să fie din nou, la modă, ratele. Mai ales că se poartă ratele fără dobândă.

Sunt mai multe tipuri de rate disponibile:

Cetelem

rate prin BRD Finance

plata cu cardul în rate. Sunt mai multe bănci care vă oferă servicii: ING, StarCard, Card Avantaj Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank, BCR Bun de Plata sau chiar BonusCard Garanti

Ce sistem de operare este ok pentru noul tău laptop?

Este complicat. Eu sunt de părere că sistemul de operare cel mai bun este cel pe care ești productiv. Dacă voi ați folosit până acum Windows mergeți pe acesta. Sigur, diferențe sunt majore între Windows XP și Windows 10, dar driverele și noile soluții ne propun upgrade-ul.

Alții își pun problema de Linux sau Mac OS X.

Dacă ați folosit până acum unul dintre cele de mai sus puteți merge pe o variantă cu așa ceva. Totuși, dacă găsiți un preț bun pentru un laptop cu Ubuntu(linux) nu văd de ce nu l-ați alege pe acela. Mai târziu veți putea instala Windows, dacă vreți.

Se mai pune problema și pentru licența sistemului de operare. Evident că tot despre Windows este vorba. Sunt mai multe tipuri de licențe, însă, dacă vine la pachet cu laptopul este mult mai ieftin, dar dacă o luați separat prețul este destul de mare.

Laptopuri cu buget de până în 2000 de lei

laptop-Asus-2016

Laptop Asus X541UA-DM1223

placa video integrată

procesor i3-7100U, 2.1 Ghz

4 GB RAM

SSD 256 GB

fara sistem de operare

vezi detalii Asus X541UA-DM1223

laptop Lenovo

Laptop Lenovo IdeaPad 320-15ISK

placa video AMD 530 4 GB

procesor I3 6006U

4 GB RAM

HDD 1 TB

vezi detalii Lenovo IdeaPad 320-15ISK

laptop-Acer

Laptop Acer Aspire 3 A315-51-54TG

placa video integrată

procesor i5-7200U

4 GB RAM

HDD 500 GB

vezi detalii Acer Aspire 3 A315-51-54TG

Laptopuri recomandate buget 2000-3000 RON

laptop Lenovo

Laptop Lenovo IdeaPad 510-15IKB

placa video nVIDIA 940MX, 4GB

procesor Intel I7 7500U

8 GB RAM

hard 1 TB

fara sistem de operare preinstalat

vezi detalii Lenovo IdeaPad 510-15IKB

Acer

Laptop Acer Aspire E5-576G-55XV

placa video nVIDIA 940MX, 2GB

procesor Intel I7 7500U

4 GB RAM

SSD 256 GB

vezi detalii Acer Aspire E5-576G-55XV

laptop HP bun

Laptop HP 250 G6

placa video integrată

procesor Intel I5 7200U

8 GB RAM DDR4

256 GB SSD

ecran FULL HD

vezi detalii despre HP 250 G6

Laptopuri recomandate buget peste 3000 RON

laptop Lenovo

Lenovo Gaming Y520-15IKBN

placa video nVIDIA GTX 1050, 4 GB

procesor Intel I5 7300 HQ

8 GB RAM

HDD 1 TB

display FULL HD

vezi detalii Lenovo Y520-15IKBN

Acer

Laptop Aspire F5-573G

placa video nVIDIA 1050, 4GB

procesor Intel I5 7500U

8 GB RAM DDR4

SSD 256 GB

vezi detalii Aspire F5-573G

laptop-Asus-2016

Laptop ASUS Pro 15 N580VD-DM291

procesor i5-7300HQ

4 GB RAM

hard 1 TB, 5400 RPM + 128 GB SSD

display IPS

vezi detalii ASUS Pro 15 N580VD-

Previous article Ce fel de laptop alegi?
Next article Cum să învăț să folosesc un la...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here